Työpajat

TYÖPAJATOIMINTAA

Olitpa vastikään 18 vuotta täyttänyt nuori tai jo kypsempi aikuinen, Nutun työpajatoiminta tarjoaa oivan mahdollisuuden työllistyä ja kuntoutua palkkatuella, työkokeilulla tai kuntouttavalla työtoiminnalla.Työpalvelut toimivat ponnahduslautana avoimille työmarkkinoille. Pystyt siis omalla työpanoksellasi vaikuttamaan työllisyytesi jatkuvuuteen. Kuntouttava työtoiminta puolestaan auttaa löytämään arjen rytmin ja tukee sosiaalisten taitojen kehitystä ryhmäytymisen ja verkostoitumisen muodossa. NuTun työpajatoiminta tuottaa työllistymispalveluja TE-hallinnolle, kuntien työllisyyspalveluille sekä Itä-Suomen  aluehallintovirastolle. Työkohteita tarjoavat oma toiminta, kunnat, yksityishenkilöt sekä yritykset.

Työsuhde aloitetaan kartoittamalla ajatuksesi elämäntilanteesi suhteen sekä tulevaisuudentoiveesi ja mahdollisuutesi työllistymiseen. Työtehtävät räätälöidään juuri sinulle. Nuorten osalta etsivät nuorisotyöntekijät ja koutsit huolehtivat yksilöllisen tuen ja opastuksen kaikille sitä tarvitseville nuorille. Palveluiden kehittämiseksi keräämme jatkuvasti palautetta työolosuhteista ja työympäristöstä tyytyväisyyskyselyiden avulla. 

NuTun työpajoilta saat työpaikan ja henkilökohtaisen ohjauksen. Pajajakson aikana sinulla on mahdollisuus suorittaa tutkinnon osia. NuTulla voit olla työsuhteessa, kuntouttavassa työtoiminnassa, oppisopimusopiskelijana tai työkokeilijana.

Työpajoille voit hakeutua TE-toimiston, TYPin, sosiaalitoimen, koutsien, tupaohjaajien tai etsivien nuorisotyöntekijöiden kautta. Voit olla myös suoraan yhteydessä pajoille!