Suosituimmat retkeilykohteet Euroopassa

luonto

Eurooppa tarjoaa retkeilijöille monipuolisia ja henkeäsalpaavia maisemia, jotka vaihtelevat vuoristoista ja kansallispuistoista rannikkomaisemiin. Tässä artikkelissa esitellään viisi suosittua retkeilykohdetta, jotka jokaisen luonnonystävän tulisi kokea.

1. Alpit, Sveitsi ja Ranska

Alpit tarjoavat upeat puitteet retkeilylle. Sveitsin ja Ranskan Alpeilla voit nauttia upeista vuoristomaisemista, jäätiköistä ja vehreistä laaksoista. Klassikkoreitteihin kuuluu esimerkiksi Tour du Mont Blanc, joka kiertää Mont Blancin massiivin. Tämä noin 170 kilometrin reitti kulkee Ranskan, Italian ja Sveitsin läpi, tarjoten huikeita näkymiä ja monenlaisia maastoja.

2. Dolomiitit, Italia

Italian Dolomiitit ovat UNESCOn maailmanperintökohde ja tarjoavat erinomaisia mahdollisuuksia vaelluksille. Tre Cime di Lavaredo -reitti on erityisen suosittu, ja sen varrella voit ihailla Dolomiittien ikonisia kalkkikivimuodostelmia. Reitit vaihtelevat helppoista päiväretkistä vaativampiin monen päivän vaelluksiin.

3. Laugavegur, Islanti

Laugavegur on Islannin tunnetuin vaellusreitti, joka kulkee Landmannalaugarista Thorsmörkiin. Tämä noin 55 kilometrin reitti vie sinut läpi värikkäiden ryoliittivuorten, laavakenttien, kuumien lähteiden ja jäätiköiden. Islannin ainutlaatuinen luonto tekee tästä retkestä unohtumattoman kokemuksen.

4. Kungsleden, Ruotsi

Kungsleden eli ”Kuninkaiden polku” on yksi Ruotsin tunnetuimmista vaellusreiteistä. Reitti kulkee Pohjois-Ruotsin erämaiden halki Abiskosta Hemavaniin. Matkan varrella pääsee nauttimaan kauniista tunturimaisemista, kirkkaista järvistä ja mahdollisuudesta nähdä revontulia syksyisin. Koko reitti on noin 440 kilometriä pitkä, mutta sitä voi vaeltaa myös lyhyemmissä osuuksissa.

5. Pyreneet, Espanja ja Ranska

Pyreneiden vuoristo tarjoaa upeita vaellusmahdollisuuksia sekä Espanjan että Ranskan puolella. GR10-reitti Ranskan puolella ja GR11-reitti Espanjan puolella ovat suosittuja vaellusreittejä, jotka kulkevat koko vuoriston läpi Atlantin valtamereltä Välimerelle. Reiteillä pääsee nauttimaan vuoristomaisemista, luonnonpuistoista ja paikallisesta kulttuurista.