Parhaimmat SUP-paikat Suomessa

sup-paikkoja

Stand up paddling (SUP) eli suppailu on yksi nopeimmin kasvavista vesiliikuntamuodoista Suomessa. Se yhdistää liikunnan, luonnonläheisyyden ja rentoutumisen ainutlaatuisella tavalla. Suomen laajat vesistöt tarjoavat loputtomasti mahdollisuuksia suppailuun, aina kirkkaista järvistä kauniisiin saaristoihin. Tässä artikkelissa esittelemme parhaat SUP-paikat Suomessa. Jos sinulla on vielä sup lauta ostamatta, tutustu sup lauta vertailuumme jossa esittelemme vuoden 2024 parhaimmat sup laudat.

1. Saaristomeri

Saaristomeri on yksi Suomen kauneimmista ja monipuolisimmista suppailualueista. Alue koostuu tuhansista saarista ja luodoista, jotka tarjoavat upeita maisemia ja rauhallisia vesireittejä. SUP-laudalla pääsee tutkimaan saarten välistä luontoa, kirkasta vettä ja rantakallioita. Erityisesti suositeltavia paikkoja ovat Nauvo, Korppoo ja Houtskari, joista löytyy myös vuokrauspalveluita ja opastettuja retkiä.

2. Päijänne

Päijänne on Suomen toiseksi suurin järvi, joka tarjoaa upeat puitteet suppailuun. Järven kirkas vesi ja kauniit rannat tekevät siitä ihanteellisen paikan niin aloittelijoille kuin kokeneille suppailijoille. Päijänteen kansallispuisto on erityisen suosittu alue, jossa pääsee nauttimaan luonnon rauhasta ja kauniista maisemista. Suppailuun sopivia lähtöpisteitä löytyy muun muassa Padasjoelta ja Sysmästä.

3. Saimaa

Saimaa on Suomen suurin järvialue, joka koostuu useista suurista ja pienistä järvistä, saarista ja niemistä. Tämä tekee Saimaan alueesta monipuolisen ja kiinnostavan kohteen suppailijoille. Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistot ovat erityisen suosittuja paikkoja, joissa voi nauttia luonnon rauhasta ja kauniista järvimaisemista. Saimaan alueella on myös paljon vuokrauspisteitä ja järjestettyjä retkiä.

4. Nuuksio

Nuuksion kansallispuisto Espoossa on lähellä pääkaupunkiseutua sijaitseva luontokeidas, joka tarjoaa hyvät mahdollisuudet suppailuun. Nuuksion alueella on useita pieniä järviä, kuten Haukkalampi ja Kattilajärvi, jotka ovat erinomaisia suppailupaikkoja. Alueella on myös hyvät palvelut ja vuokrausmahdollisuudet, joten se sopii hyvin päiväretkikohteeksi.

5. Hossa

Hossan kansallispuisto Kainuussa on tunnettu kirkkaista vesistään ja kauniista maisemistaan. Puiston alueella on useita järviä ja jokia, jotka tarjoavat upeat puitteet suppailuun. Hossa on erityisen tunnettu Värikallioiden kalliomaalauksista, joihin pääsee tutustumaan SUP-laudalla. Alueella on myös hyvät retkeily- ja majoitusmahdollisuudet.

6. Inari

Inarijärvi Lapissa on yksi Suomen suurimmista järvistä ja tarjoaa upean mahdollisuuden suppailuun pohjoisen luonnon keskellä. Järven kirkas vesi ja lukuisat saaret tekevät siitä ainutlaatuisen kohteen. Inarijärvellä suppailu on erinomainen tapa kokea Lapin rauha ja kauneus. Alueella on tarjolla myös opastettuja retkiä ja vuokrauspalveluita.

7. Koli

Kolilla, Pohjois-Karjalassa, sijaitseva Pielinen-järvi on suosittu suppailukohde. Järvi tunnetaan kirkkaasta vedestään ja upeista maisemistaan. Kolin kansallispuiston alueelta löytyy useita hyviä lähtöpisteitä suppailuun, ja alueen mahtavat maisemat tekevät suppailusta unohtumattoman kokemuksen. Pielisen rannoilla on myös hyvät palvelut ja majoitusvaihtoehdot.

Yhteenveto

Suomi tarjoaa lukemattomia upeita paikkoja suppailuun, olitpa sitten etsimässä rauhallista järvimaisemaa tai haastavampia saaristoreittejä. Saaristomeren monimuotoisuus, Päijänteen ja Saimaan kirkkaat vedet, sekä Lapin ja Kainuun erämaat tarjoavat elämyksiä jokaiselle suppailijalle. Varaa siis SUP-lauta ja suuntaa vesille nauttimaan Suomen kauniista luonnosta.